Wiosennie, kolorowo, ale przede wszystkim zdrowo – gr. 0A i 0B
Grupy Ananasów i Borówek postanowiły wypromować wraz z przyjściem wiosny zdrowe nawyki żywieniowe. W tym celu postanowiliśmy zrobić sobie lekcję w postaci robienia kanapek. Dzieci ochoczo pomagały w przygotowaniach. Nie zapomniały o najważniejszej rzeczy podczas przygotowywań – czyli o dokładnym umyciu warzyw. Sale rozaromatyzowały się zapachem krojonych pomidorów, ogórków, sałaty i rzodkiewki. Panie starały się przymykać oko na podjadających 😉 Ponadto Panie przygotowały biały twaróg z jogurtem naturalnym, natomiast dzieci przyniosły ugotowane jajka, ulubioną wędlinę i serek żółty. Radości w tworzeniu kolorowych kanapek było wiele, w szczególności, że powstawały na nich przeróżne twarze i minki. Zwieńczeniem naszych kanapek był zasadzony w sali przez dzieci szczypiorek, o który dzieci dbały i podlewały. Jest to wspaniały, a jakże prosty pomysł na zachęcenie dzieci do zajadania się warzywami. W ZDROWYM CIELE – ZDROWY DUCH!
Monika Halczak – Lewandowska